Inden du bestiller tid ved din tatovør

Mange får lavet spontane tatoveringer på ferier, rejser eller fordi chancen lige byder sig, men der er nogle væsentlige overvejelser, du bør gøre dig, inden du stormer ud og får stukket farve i huden.

Først og fremmest, så tag et kig på det skriv, som Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet – ‘Er du klar til livet med tatovering?’.

Den kommer godt omkring nogle af de indledende ting, du skal være opmærksom på, inden du overvejer en tatovering.

Det kan have afgørende betydning for resultatet af din tatovering og den efterfølgende pleje.

Har du en allergi, kronisk hudsygdom eller infektion, så tag en snak med din læge, inden du bestiller tid ved en tatovør.

Hvis du er allergiker, så forhør dig eventuelt ved den tatovør, du har udset dig, om de vil levere farveprøver til en allergitest.

Hvis du er på blodfortyndende medicin eller generelt bløder meget, når du får et sår, så skal du huske at informere din tatovør.

Det kan have betydning for, hvilke typer tatoveringer tatovøren vil anbefale. Eksempelvis skaber håndstukne tatoveringer ikke det samme åbne sår, som maskinen laver.

Når du så har fundet et design og valgt din tatovør, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i pasning og pleje af din tatovering.