Sådan vælger du den rigtige tatovør til dit design

Hvem er den bedste tatovør? 

Spørgsmålet er simpelt og bliver stillet ret ofte, men svaret er lidt længere, og det kommer helt an på, hvad du gerne vil have lavet.

Mange finder inspiration til deres tatovering på nettet, hvor navnlig sociale medier som Instagram og Pinterest er blevet primære kanaler.

Her kan du samle inspiration blandt tatovører og andre kunstneres værker, men vær opmærksom på, at nogen tatovører ikke bryder sig om at lave direkte kopier af andre tatovørers arbejde.

Det kan være en god idé, at finde ud af, hvilken stil du gerne vil have lavet din tatovering i, fordi det ofte vil vise vejen til, hvem den bedste tatovør er til jobbet.

Hvis du gerne vil have lavet en præcis kopi, så skal du enten finde en tatovør, som er specialist i den stilart, som designet er lavet i, eller finde en tatovør, der er god til realisme og kan kopiere designet 1:1.

Vælg altid en tatovør, der generelt laver en stil, som du kan lide – det giver også bedre muligheder for at give tatovøren frie kreative rammer til at lave en original tatovering.

Når du ved, hvilken stil du gerne vil have lavet, kan du begynde at slå dine lokale tatovører op på Instagram, Facebook og Pinterest, og se efter, om de er gode til at lave tatoveringer i stil med det, du gerne vil have lavet.

Og sidst, men bestemt ikke mindst:

Lyt altid til din tatovør!

Hvis tatovøren har en mening om dit designs udseende, valget af størrelse eller placering, så er der som oftest en god grund til det.

Fagudtrykkene kan være lidt svære at få overblik over, men vi har forsøgt at lave en kort liste over de generelle stilarter, som vi oftest støder på:

Sort/hvid tatoveringer går ofte under navnene:

– blackwork
– black ’n grey
– noir
– black n’ white
– greyscale

Farvede tatoveringer kan findes på tags som:

– cartoon
– oldschool
– new school
– neo-traditional

Nordiske / Håndstukne tatoveringer kan som regel findes under:

– hand poke
– nordic tattoo
– viking tattoo
– celtic tattoo

Stammetatoveringer (tribal) er i dag også fordelt på flere forskellige stilarter:

– mandala
– maori
– polynesian
– samoa
– nordic / norse